Lönesättning, Hur skapar jag en prestationsbedömning?

Prestationsbedömning, lönesättning

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En prestationsbedömning består av två delar. Ena delen är resultatintervallet och andra delen är lönekriterierna.

För att skapa en prestationsbedömning så loggar du in i systemet och väljer den aktiva lönesättningen.

Gå sedan till fliken lönekriterier i lönesättningen.

Resultatsintervall

För att sätta ett resultatintervall så klickar du på knappen "Nytt resultatintervall".

Varje gång du klickar på "nytt resultatintervall" så får du en ny rad. Där kan du välja namn och vilken intervallet på varje nivå.

När du uppdaterar "start %" så uppdateras "Slut %" på raden ovanför. Man ändrar även namnet på raden så vill du sätta ett annat namn för raden så gör det efter du uppdaterat "start %".

Lönekriterier

När du skapat dina resultatintervaller så är det dags för att skapa dina lönekriterier. Där kan du välja mellan att skapa helt nya eller importera från en mall.

För att importera en mall så klickar du på knappen "importera"

Har du funderingar om mallar för lönekriterier så kan du läsa om dom här nedan.

För att skapa ett lönekriterie så klickar du på "nytt lönekriterie". Sedan har du tre steg att genomföra.

Allmänt
Här fyller du i namnet och beskrivningen av lönekriterien.

Urval
Här väljer du om lönekriteriet ska gälla alla eller endast specifika enheter och arbeten.

Bedömningsnivåer
Här väljer du hur många nivåer lönekriteriet ska ha och vad för poäng varje nivå har.

För att skapa en ny nivå så klickar du på knappen "ny bedömningsnivå". Då får du en rad där du kan fylla i namn, poäng och beskrivning för nivån.