Alla samlingar
Administratör
Lönekartläggning
Faktorplan | Standard, 4 faktorer
Faktorplan | Standard, 4 faktorer

Faktorplan, Arbetsvärdering, 4 faktorer

Tobias Danielsson avatar
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna guide beskriver vi vår standardfaktorplan med 4 faktorer. Kommer denna faktorplan att passa er organisation eller behöver ni kolla in våra andra faktorplaner? Ta reda på mer i texten nedan;


Vad utmärker Faktorplanen med 4 faktorer?

Denna faktorplan är primärt framtagen för kunder inom privat sektor, förutsatt att dessa kunder inte har någon form av tredjemansansvar eftersom faktorn ansvar för människor saknas i denna faktorplan.

Denna faktorplan har bakat ihop faktorerna teoretisk grundutbildning, erfarenhet, intellektuella- och sociala färdigheter samt psykiska- och fysiska förhållanden. Utbildning, erfarenhet, intellektuella- och sociala färdigheter benämns i denna faktor som svårighetsgrad i arbetet. Denna sammanslagning fungerar väldigt bra för många kunder, men innebär också svårigheter för andra. Detta eftersom det ibland blir svårt att avgöra om t.ex en roll med utbildningskrav kan värderas lika som en roll där det inte finns utbildningskrav, men däremot väldigt höga krav på t.ex intellektuella färdigheter.

Sammanslagningen av psykiska- och fysiska förhållanden benämns här som arbetsförhållanden, vilket är lämpligt för de organisationer där just fysiska arbetsförhållanden annars skulle värderas relativt lågt för samtliga arbeten.

Vilka organisationer passar denna faktorplan?

Denna faktorplan lämpar sig för de kunder som kanske genomför en arbetsvärdering för första gången och som då vill utgå ifrån relativt få faktorer.

Fördelar och nackdelar?

Fördelen med denna faktorplan är att den i och med det begränsade antalet faktorer går relativt snabbt att arbeta sig igenom, samtidigt som man inte tummar på lagkravet.

Nackdelen kan vara att det flera fall blir svårt att finjustera arbetsvärderingen i och med att varje faktor väger relativt tungt och då framförallt faktorn svårighetsgrad i arbetet som genererar hela 50 poäng per nivå. Det kan även kännas svårt att värdera de ihopbakade faktorerna. Kan man t.ex säga att ett arbete med krav på kandidatexamen men utan erfarenhet kan värderas lika som ett arbete där det inte finns utbildningskrav, men krav på lång erfarenhet samt intellektuella färdigheter? Vad väger egentligen tyngst hos er?

Hur räknas vikten per faktor?

Klicka här för att komma till hur viktningen av varje faktor går till.

Länkar

Nedan kan du ladda ner vår standardfaktorplan för 4 faktorer. Observera att dessa filer är våra standarder, dvs om du har gjort specifika justeringar gällande faktorplanens faktorer eller nivåer i ert egna system kommer dessa inte med i exporten. För att få ut er egna faktorplan behöver ni gå via ert system, via ert inlogg.

Fick du svar på din fråga?