Fliken Förbereda - starta en ny lönekartläggning

Lönekartläggning

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu kan du som administratör själv starta en ny lönekartläggning i Sysarb. I denna guide förklarar vi hur du importerar och startar upp underlaget som grund för din kartläggning.

(Vill du läsa in en ny lönefil inför den nya lönekartläggningen?

Följ denna guide:

Innan du startar en ny lönekartläggning rekommenderar vi att du ser över aktiva anställningar i basregistret. Det är de aktuella anställningarna som sedan följer med i importen av anställningar till din nya lönekartläggning. Vid inläsning av lönefilen kan du välja att inaktivera alla anställningar som inte är med i lönefilen för att få ett städat basregister.

Starta ny lönekartläggning:

• Klicka på den blå knappen "Ny lönekartläggning".

• Välj namn på din nya lönekartläggning och klicka sedan på "Skapa lönekartläggning"

• Gå in på fliken "Förbereda"

• Välj vilken organisationsnivå du vill importera anställningar ifrån.

• Under rubriken "Skapa arbeten" väljer du hur dina anställningar ska grupperas.

• Under rubriken "Importera arbetsvärdering" kan du välja om du vill utgå från en arbetsvärdering från en tidigare lönekartläggning eller från en ny arbetsvärdering som du själv skapat i systemet.

• Om du vill behålla din faktorplan från tidigare år behöver du inte göra något val här. Vill du importera en ny faktorplan eller skapa en ny faktor klickar du på respektive rubrik. Detta kan även korrigeras i lönekartläggningen när den är startad.

• När du har gjort dina val så klickar du på "Importera" för att starta lönekartläggningen.

Här kan du läsa mer om hur du arbetar i fliken Organisera.