Hur väljer jag att hantera ett arbete som kvinnodominerat även om det i år inte är det?
Hur väljer jag att hantera ett arbete som kvinnodominerat även om det i år inte är det?

Lägg till arbete i likvärdiga analysen

T
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Enligt lagkrav ska man även i likvärdiga analysen analysera de arbeten som vanligtvis är kvinnodominerat i organisationen men som i år av olika anledningar inte är det.

Sysarb systemet tar med arbeten som är 60% eller fler kvinnor in till likvärdiga analysen. Denna guide visar hur du själv väljer att ta med ett annat.

I lönekartläggningen gå till fliken Organisera, gruppera.

Till höger på sidan kommer du ha en meny där du kan klicka upp en lista på alla arbeten.

Sök fram det arbetet du vill hantera som kvinnodominerat och klicka på redigera knappen.

Bocka i "Hantera arbete som kvinnodominerat"

Klart!

Arbetet kommer nu att synas i likvärdiga analysen förutsatt att det finns några arbeten att jämföra det mot.