Alla samlingar
Administratör
Lönekartläggning
Fliken Organisera - Arbetsvärdera
Fliken Organisera - Arbetsvärdera

Arbetsvärdering, lönekartläggning

Tobias Danielsson avatar
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur fungerar det?

Processen för arbetsvärderingen i sig är sig fortfarande väldigt lik. Ni håller muspekaren över det värde ni anser vara relevant för arbetet och klickar till med musen. Det kommer sparas direkt. Filter för arbete och faktorer återfinns nu i överkant istället för till vänster i bild. Rubrikerna är klickbara och justerar hur värdena nedanför sorteras.


Hur arbetsvärderar jag?

Filtrering och gruppering

Använd dig av grupperingen och filtreringen för att anpassa vyn efter vad som passar dig bäst. Kanske vill du endast utgå från en faktor och några arbeten för att få en bra start att utgå ifrån.

Faktorplan / Hjälptext

För att värdera sina arbeten utgår man vanligtvis från en faktorplan med ett antal faktorer. På Sysarb har vi tre standardfaktorplaner á 4, 7 eller 10 faktorer, men självklart kan man även använda värdering från tidigare arbeten, andra system eller leverantörer.

Klicka på Värderingshjälp för att få fram en list till höger där du alltid har tillgång till faktorerna, dess beskrivning och de olika nivåernas bedömningshjälp.

Värdera / Kommentera

Markera direkt i vyn för vilken nivå på varje faktor som du vill vikta i just det arbetet. Systemet uppdateras direkt och räknar ut vilken värderingsbox arbetet blir viktat i och vilka arbeten som det eventuellt blir jämfört med i likvärdig analys.

Använd gärna anteckningsfältet för att notera eventuella osäkerheter i värderingen. Kanske står ni och väger mellan nivå 3 och 4? Ange då exempelvis nivå tre och skriv i anteckningsfältet "Eventuellt höja till nivå 4".

Fick du svar på din fråga?