Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarAdministratörLönekartläggning
Varför behöver vissa medarbetare kopplas manuellt?
Varför behöver vissa medarbetare kopplas manuellt?

LIKA arbete, gruppering, statistikkod, AID-etikett, anställning att koppla

T
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För de flesta av våra kunder dyker ett arbete med namnet Anställning att koppla upp i den nystartade lönekartläggningen och det är inte ovanligt att vi får frågor om varför det blivit så. 

I samband med att ni läser in en ny lönefil i systemet så har ni möjlighet att gruppera era medarbetare på lite olika sätt, beroende på hur ert underlag ser ut. Ofta är det vi på Sysarb som hjälper er med själva grupperingen, men möjligheten finns för er att helt själva ansvara för detta. De grupperingsgrunder som finns är följande: 

  • Gruppera efter befattning

  • Gruppera efter arbete

  • Gruppera efter statistikkod

  • Gruppera efter föregående lönekartläggning

Gruppera efter föregående lönekartläggning innebär att ni, om ni genomfört lönekartläggningar i systemet tidigare, kan gruppera era medarbetare mot föregående års lönekartläggning. Det innebär i så fall att om en medarbetare (med sitt unika id-nummer) har exakt samma befattningstitel som föregående lönekartläggningstillfälle så kommer medarbetaren kopplas till samma arbete igen. 

Gruppera efter arbete innebär att om ni läst in data i kolumnen "Arbete" i lönefilen så kan ni välja att gruppera underlaget på den.

Gruppera efter befattning innebär att underlaget grupperas efter vad anställningarna hade för befattning i lönefilen. Personer med samma befattning kommer hamna i samma arbete.

Gruppera efter statistikkod innebär att underlaget grupperas efter vad anställningarna hade för statistikkod i lönefilen. Personer med samma statistikkod kommer hamna i samma arbete.

Om ni tar hjälp av oss för att läsa in en lönefil samt skapa en lönekartläggning är vår standard att vi först väljer att gruppera era medarbetare enligt föregående lönekartläggning.

I detta fall blir förklaringen till att ni får många anställningar att koppla att medarbetarna i den gruppen antingen är nyanställda eller bytt befattningstitel sedan föregående lönekartläggningstillfälle. 

Fick du svar på din fråga?