Facklig tillhörighet | En medarbetare ska lägga till/byta facktillhörighet inför lönesättning, hur gör jag?
Facklig tillhörighet | En medarbetare ska lägga till/byta facktillhörighet inför lönesättning, hur gör jag?

Lönesättning, Facklig tillhörighet

Joakim Rosdahl avatar
Skrivet av Joakim Rosdahl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innan du lägger till en facklig tillhörighet på en/flera medarbetare så är det bra att kolla så att det fackförbundet finns i systemet. För att läsa mer om det så kan du klicka på knappen nedan.

När du sett över om de fackförbunden du ska använda finns i systemet så kan du gå in på lönesättning som du jobbar med genom menyn till vänster och sedan välja er aktuella lönesättning.

Nu finns det två sätt att lägga till facklig tillhörighet på en/flera medarbetare.

Vill du endast lägga till på en medarbetare kan du klicka på den personen i översikt och sen välja fackförbundet i rullistan.

Vill du lägga till facklig tillhörighet på flera medarbetare så gör du det via inställningarna. Du kommer till inställningarna via de tre prickarna bredvid namnet på er lönesättning.

I inställningarna så finns det en flik som heter "Fackförbund".

Där kan du ladda ner mall, ladda upp och importera datan för facklig tillhörighet. Du kan även sen ta bort alla fackförbundsdata när du är klar med lönesättningen sen.

Börja med att ladda ner mallen. I mallen finns det två kolumner, ett för id nummer och ett för fackförbund. Id nummer är det nummer som ni valt att era medarbetare ska ha vid lönefilsimporten (antingen id-nummer eller personnummer). Fackförbund ska då vara något av de fackförbund ni har i systemet, lägger man till något som inte finns i systemet så kommer det ej läggas till.

När du fyllt i mallen med all data så ska du spara den i CSV (UTF-8). När filen är i CSV så kan du antingen dra den i den blå streckade rutan eller klicka på den rutan och välja din fil.

När filen laddats in så kommer rutan bli grön istället och knappen "importera fackförbund" blir klickbar.

Nu har du importerat facklig tillhörighet. När din lönesättning är klar så ska du klicka på knappen "Ta bort" för att rensa alla fackförbundsdata.