Alla samlingar
Administratör
Lönesättning
Lönesättning - exkludera medarbetare
Lönesättning - exkludera medarbetare

Vad händer och vad bör jag göra om jag ska exkludera medarbetare i lönesättningen.

Tina Mauritzson avatar
Skrivet av Tina Mauritzson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När ni skapar en lönesättning gör ni förmodligen det utifrån Organisationsnod för att få med aktuella medarbetare. Har ni redan i basregistret läst in rätt löneår, kan ni när ni skapar urval göra ett filter som exkluderar de som inte ska vara med, som redan fått årets lön. Men ska ni ha med dem i prestationssamtal ska de fortfarande ligga med när ni skapar upp, då exkluderar ni dem senare.

När ni skapat en lönesättning ser ni kanske fler medarbetare som inte ska vara med, då går ni in på den specifika medarbetaren och väljer att exkludera från lönesättning eller prestationsbedömning eller både ock.

Om båda rutorna är ikryssade kommer inte medarbetaren få någon inbjudan till samtal eller ligga med i chefens lista med de som ska lönesättas, men den medarbetares lön räknas med i budgeten.

FILTER ELLER EXKLUDERA FRÅN BUDGET

När ni skapar en budget kan ni med ett filter välja bort de medarbetare som ni inte ska ha med. Har ni exempelvis löneår 2023 på alla som ska vara med och 2024 på de som inte ska räknas med väljer ni bort de med löneår 2024.

Vill ni i ett senare steg ta bort dem från budgeten behöver ni gå in och redigera budgeten.

Och på urval - lås upp för redigering


Om ni behöver byta löner på medarbetare går ni in i medarbetarhanteringen och ändrar på medarbetaren (då blir det ändrat i basregistret). Sen markerar ni de medarbetarna i lönesättningen och synkar. Då uppdateras informationen om medarbetaren.


SKAPA FILTER - URVAL

  1. Lägg till ett nytt filter.

  2. Välj från listan "löneår" och kryssa i "är inte"

  3. Fyll i det löneår som inte ska vara med i lönesättningens budget.

  4. Klicka klar.

Nu borde budgeten ha minskat.

Fick du svar på din fråga?