Alla samlingarAdministratörÖvergripande administratörsvyn
Hur får vi tillgång till SSO (Single Sign-On)?

Logga in, SSO (Single sign-on)

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna logga in med SSO så behöver du aktivera det i era systeminställningar och ladda upp er IdP-metadata.

Om du aktiverar det så kan ni endast logga in med SSO och inte på något annat sätt i systemet.

SSO gäller endast för de som har vårt prispaket - Impacter.

För att komma till inställningarna där du kan aktivera SSO så börjar du med att klicka på knappen med din profilbild eller dina initialer och väljer inställningar.

Välj "Single sign-on" i din meny.

Efter det så klickar du på knappen i det övre högra hörnet för att aktivera SSO och ta bort möjligheten att logga in på något annat sätt.

För att kunna ladda upp er IdP-metadata så behöver du först klicka på knappen "Redigera".

Efter du klickat på "Redigera" så ska du nu ladda upp er IdP-metadata. Det kan du göra med en XML-fil för att automatiskt få in er metadata eller så kan du manuellt fylla i den själv.

När du laddat upp er XML-fil eller fyllt i alla fält manuellt så ska du ladda ner vår XML-fil vilket du gör på knappen "Ladda ner SP-metadata" och "Spara". När du gjort det så behöver du ladda upp den till er IdP.

Efter alla dessa steg är klara så är du redo att logga in med SSO framöver.