Fliken Organisera - Gruppera

Organisera. gruppera, lönekartläggning

Tobias Danielsson avatar
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna flik hanteras alla era anställningar.

Hur fungerar vyn generellt? - Funktioner och symboler

Du kan växla mellan listan för "medarbetare att koppla" och "alla medarbetare", oavsett vy har du tillgång till filtrerings- och grupperingsfunktioner. Du hittar de längst upp i vyn men observera att de kan se lite olika ut för de två vyerna, bl.a med vilka arbeten som är filtreringsbara.


Flytta anställningar under fliken Organisera - Gruppera:

Börja med att säkerställ så att du har den lista med Medarbetare att gruppera framme. Den listan av anställningar är de som behöver grupperas i grupper av lika arbete.

Markera den/de anställningar som du vill flytta till ett nytt arbete. Du markerar genom att klicka i "bocken" till vänster om anställningens namn.

Efter att du markerat ett eller flera anställningar kommer en vy till höger "gruppera anställningar" bli synlig.

Om fältet från höger inte syns, klicka på den blå pilen till höger i din vy.

Välj arbete genom att antingen klicka på Föreslag, välja ett befintligt arbete under rubriken Alla arbeten eller skapa ett nytt arbete under rubriken Nytt.

Godkänn grupperingen genom Flytta medarbetare och sen Ja.

När ni har valt arbete i listvyn till höger kommer en ruta med fler eventuella val upp. Vill du endast flytta den anställning som du har markerat väljer du "Flytta ursprungliga".

Om du vill flytta med de anställningar som matchar markerade anställningars statistikkod och befattning väljer du i stället "Flytta med markerade".


Dubbletter

Om ni har dubbletter med i lönefilen kommer de att hamna under "Alla medarbetare". Man kan sedan få fram dem genom att klicka på "Dubbletter" i raden med olika filter.

En lista på befintliga dubbletter kommer då upp.Fick du svar på din fråga?