Alla samlingarChef & AvdelningschefLöneöversyn
Ny lön, chef | Hur funkar det när jag skickar ut ny lön till medarbetare?
Ny lön, chef | Hur funkar det när jag skickar ut ny lön till medarbetare?

Nya chefsvyn, Chef, Lönesättning, Ny lön

T
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta är en funktion som ställs in av er lokala administratör. Om ni inte har tillgång till denna vy så beror det på att er organisation har valt bort funktionen.

När lönesättningen är klar kan du använda dig av systemet för att skicka ut medarbetarens nya lön direkt till hen. Följ denna guide för att se hur du går tillväga!

När kan jag skicka ut ny lön?

När du är klar med lönesättningen för en eller flera medarbetare och de är

klarmarkerade kan du skicka ut ny lön.

Du kan klarmarkera enskilda medarbetare alternativt klarmarkera samtliga när du är helt klar.

Klicka på "Skicka ut nya löner"

Där kommer du kunna göra ett urval för vem eller vilka du skicka ut till, samt vad mailet som skickas ska innehålla.

Välj vilka som ska vara med i utskicket. Sen kan du formulera en titel samt text som skickas ut till medarbetarna i mail.

Hur ser det ut för medarbetaren?

När informationen är skickad hittar medarbetarna deras nya lön på sin egna sida i systemet.

Att tänka på:

Om du som chef bockar ur "klar"-markeringen i lönesättningen efter att informationen är skickad till medarbetaren kommer den nya lönen försvinna från medarbetarens vy.

När ny lön är satt återigen behöver du "skicka ut ny lön" för att det ska bli synligt för medarbetaren.