Medarbetare
Samtal
Samtal, medarbetare - Genomföra samtal

Nya medarbetarvyn, samtal

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna besvara samtalet i den nya vyn behöver du som medarbetare ha fått användaruppgifter till systemet. Dessa får ni av er lokala administratör.

Du får ett mail av din chef med länk till frågorna inför samtalet. Gå via den länken för att komma direkt till frågorna. Kom ihåg du behöver logga in för att få tillgång till frågorna.

Inloggning:

• Logga in i systemet

Startvy:

Vid inloggning kommer du till denna vy - Här finner du allt gällande din medarbetarroll.

I översiktsvyn kan du både förbereda samtal och/eller hitta material för prestationsbedömning i lönesättningen/lönerevisionen.

Besvara och förbereda samtal:

Din chef har förberett och skickat ut underlag att besvara inför samtalet.

• Klicka in på det förberedda samtalet under rubriken "Samtal". Klicka direkt på namnet för samtalet.

• Du kommer då till en vy med frågor som ska besvaras. Din chef har fyllt i information kring samtalet som finns med i inbjudan. Du kan då välja att fylla i dina svar och skicka in till chef när du känner dig klar.

• Dina svar sparas automatiskt när du skriver i din ruta. Du ser ett grönt streck under rutan när svaret sparades.

Om svaret inte sparats pga exempelvis dålig uppkoppling eller liknande så får du upp en varning.

• När du har besvarat frågorna väljer du att skicka in dina svar till din chef. Hen kommer då ha tillgång till dina svar innan samtalet för bästa förberedelse. Denna funktion hittar du längst upp i rutan för frågorna. Där kommer du även kunna följa statusen för samtalet, både innan och efter det avtalade mötet för samtalet.

Om du inte har valt att visa dina svar för din chef före sista svarsdag så kan chefen välja att visa dina svar.

Under samtalet:

När samtalet genomförs har din chef tillgång till dina svar/anteckningar och hens egna. Tillsammans kan ni spara gemensamma anteckningar direkt i systemet.

Ni har dessutom möjlighet att sätta upp mål i systemet, om din chef lagt in mål så ser ni dom längst ner i samtalet. (Vissa har tidigare kallat det för handlingsplan, men i Sysarb har vi benämnt det "Mål").

Efter samtalet:

När samtalet är genomfört kommer chefen att skicka ut anteckningarna och dokumentationen från samtalet till dig för godkännande.

Du har då möjlighet att läsa igenom samtalet och därefter skicka för godkännande. Skulle vara något som du vill ändra kan du lägga till en kommentar vid samma fält och skicka till chef, det skapas då en "chatt" direkt i systemet.

Ser allt bra ut bockar du i "Godkänn samtalet" och väljer att skicka svaret till chef.

Därefter låser samtalet sig och du och din chef är klara!