Alla samlingarChef & AvdelningschefLöneöversyn
Prestationsbedömning, chef | Hur genomför jag en enskild prestationsbedömning som chef?
Prestationsbedömning, chef | Hur genomför jag en enskild prestationsbedömning som chef?

Chef, Löneöversyn, Nya chefsvyn, Prestationsbedömning, Lönekriterier, Hjälpfilm

T
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna guide går vi igenom hur du som chef genomför en prestationsbedömning av dina medarbetare. Genom att bedöma dina medarbetare utifrån de satta kriterier som organisationen förberett, skapar du enkelt ett stöd för vidare lönesättning eller samtal tillsammans med din medarbetare.

Välj en medarbetare

Välj den medarbetare du vill prestationsbedöma i listan till vänster

Bedöm din medarbetare

Din organisation har förberett ett underlag med kriterier för bedömning. Välj bedömningsnivå för varje kriterie.

För att se en beskrivning för varje kriterie och dess nivåer klickar du på informationsikonen.

En meny med beskrivning kommer då upp till höger.

Klicka på plustecknet varje kriterie för en beskrivning över kriterier, samt stödtext kring bedömningsnivåerna.

Klarmarkera

När du är klar med din bedömning klarmarkerar du dom.

När du har klarmarkerat din bedömning markerar du för din medarbetare att du är klar. När din medarbetare är klar med sin självskattning kommer ni båda se varandras bedömningsunderlag.