Alla samlingarChef & AvdelningschefLöneöversyn
Lönesättning, chef | Hur använder jag lönesättningsvyn i systemet?
Lönesättning, chef | Hur använder jag lönesättningsvyn i systemet?

Lönesättning, chef

Nina Wettergren avatar
Skrivet av Nina Wettergren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna guide förklarar och beskriver de funktioner som finns för att förenkla och underlätta lönesättningen av en grupp medarbetare.

Välj lönesättning

Klicka på lönesättning i din meny till vänster och välj sedan er aktuella lönesättning.

Vyn för lönesättning
Detta är ett exempel över hur en för vy för er chefer vid lönesättning kan se ut.

Löneutrymme

Uppe till vänster i vyn kan du se hur mycket du har kvar att fördela utifrån ditt löneutrymme som automatiskt minskar när du sätter löner på dina medarbetare.

Filtrera och gruppera, hantera listvyn

Filtrering - För att få Sysarb som ett arbetsverktyg anpassat just till dig kan du kan välja att hantera din lista över medarbetare utifrån filterfunktion. Beroende på hur just du lönesätter kan du forma din vy som du vill.

Genom att klicka på de rubriker bredvid ”Filterikonen” så kan du välja de filter du önskar.

När du vill ta bort ett filter klickar du enkelt på krysset för det valda filtret.

Gruppering - När du börjar arbeta i vyn kommer du upptäcka att dina medarbetare är grupperade utifrån din prestationsbedömning. Det är utgångsgrupperingen när du kommer in i systemet. Grupperingen kan du ändra till höger i listvyn.

Välj mellan att ta bort gruppering eller välj den gruppering som passar dig bäst. Vill du inte ha någon gruppering väljer du ingen i listan.

Lönesätta

För att lönesätta medarbetarna använder du listvyn i lönesättningsvyn. Filtrera och sortera listan som du vill ha den och börja sedan att ge påslag för medarbetaren under rubriken Löneökning.

Fyll i den nya lönen, klicka i en ny ruta eller enter och se hur nya totallönen uppdateras direkt i systemet.

Klicka på rubriken för löneökning för att se över den procentuella ökningen.

Klarmarkera

När du är färdig med din lönesättning för din medarbetare klickar du i rutan under kolumnen med bocken. Din medarbetares ruta för löneökning kommer då att blir grå och ej redigerbar, dvs låst. Dessutom ser era lokala administratörer att din lönesättning är klar.

Självklart kan du klarmarkera alla anställningar samtidigt, det gör du genom att klicka på "Klarmarkera alla".

Ändrar du dig eller vill göra några ändringar så bockar du enkelt ur rutan ”klar” och medarbetaren är redigerbar igen.

När klarmarkeringen är gjord så måste ni aktivt välja att skicka ut de nya löner för att medarbetaren ska kunna se den och den funktionen kommer endast vara synlig när er lokala administratör valt att aktivera skicka ut nya löner.