Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarChef & AvdelningschefLöneöversyn
Löneöversyn, chef | Processbeskrivning
Löneöversyn, chef | Processbeskrivning

Löneöversyn, Arbetssätt, Chef

T
Skrivet av Tobias Danielsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna guide går igenom hur processen för dig som chef ser ut när du ska genomföra bedömning, lönesamtal och lönesättning av dina medarbetare. Guider för hur du arbetar tekniskt i systemet hittar du enkelt i våra andra guider.

När det är dags för löneöversyn finns Sysarb till för att stötta och underlätta arbetet, vi gör det lätt för dig att sätta rätt. Allt underlag hanteras av era lokala administratörer. De har förberett så att bedömningsgrunder (lönekriterier), fackförbund och löneutrymme finns inlagt i systemet. 

Bedömning

Du kommer kunna bedöma dina medarbetares prestation utifrån satta lönekriterier, samma kriterier har dina medarbetare möjlighet att skatta sig själva utifrån. När du loggar in i systemet finns allt förberett för dig, väldigt smidigt. När du är färdig med en bedömning av en medarbetares presentation kommer det underlaget med till lönesättning som stöd och grund. 

Lönesamtal

Efter att bedömningen är gjord finns det möjlighet att genomföra ett lönesamtal tillsammans med din medarbetare. Allt underlag för samtalet är förberett av era lokala administratörer i systemet åt er. De anteckningarna från lönesamtalet sparas i systemet till framtida arbete.

Lönesättning

Därefter går du vidare till lönesättningen som är en avskild vy för er chefer. I denna vy kan du med samma enkelhet som i excel lönesätta dina medarbetare. Till stöd har du prestationsbedömningen som genomförts, dvs den sammanlagda bedömningen för medarbetaren utifrån kriterierna. I denna vy väljer du själv hur upplägget ska organiseras eller filtreras utifrån information som fackförbund eller befattningstitel.

Klar

När lönesättningen är färdig är du klar med ditt arbete. Administratörerna tar över och kan sedan gå in i systemet och ta del av din utdelning av löneutrymmet. Bra att komma ihåg är att er administratör har rättigheter att ändra i redan satta löner.

Guider och stöd

Därefter är du klar med årets löneöversyn. Vi på Customer Success har förberett guider och stödmaterial för att du ska känna dig trygg i systemet. Kanske du gått på ett av våra webbinar men glömt lite, kolla då in våra guider direkt i systemet.

Vi finns även på både telefon, mail eller chatt direkt i systemet, det är även där du hittar vårt bibliotek av guider.

Fick du svar på din fråga?