Övergripande för systemet
Logga in
Hur använder jag BankID för att logga in?

Inloggning, Administratör, Symboler, BankID

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att logga in med BankID måste ett svenskt personnummer vara registrerat på användaren. Detta kan administratören göra under "Användare" på fliken Konto.

Om man vill ha möjlighet att logga in med både användarnamn och personnummer , följ dessa steg:

1. Gå in på den användare där personnummer ska registreras, välj fliken "Konto".

2.  Fyll i svenskt personnummer.

Vill ni möjliggöra för samtliga medarbetare med aktiva konton att logga in med BankID så kan administratören hämta alla personnummer under Inställningar > Systemet > Kopiera personnummer från medarbetare till användare.

Man kan också välja att använda BankID som standardinloggning, det är en inställning administratörer kan ställa in under Inställningar > Systemet > Använd BankID som standardinloggning. Personnummer hämtas då automatiskt från medarbetarkortet. Användaren kan då endast logga in med Bank-ID.

Gå till din Sysarbdomän, välj alternativet "Logga in med BankID" genom att klicka på rutan där det står "Logga in med BankID".

Starta ditt mobila bankID, scanna QR koden och logga in.

Klar!