Inställningar i Sysarb

Beskriver inställningar i Sysarb

Skrivet av Nina Wettergren
Uppdaterad denna vecka

I den här guiden går vi igenom inställningar som ni hittar under Systemet i menyn.

För att komma till dina övergripande inställningar för systemet klickar du på dina initialer längst ner i vänstra hörnet.

Nu kommer du till en meny över alla dina inställningar du kan göra.

5

Fliken Labs

Här kan du aktivera tillgång till våra kommande funktioner. Väljer ni att aktivera så kommer ni se alla de funktioner vi har under utveckling möjliga att testa på, labfunktionerna gäller för alla dina användare och ni kan uppleva buggar och vissa funktioner kommer möjligtvis inte släppas.

Fliken Säkerhet

Lösenords komplexitet

Här kan du sätta krav för hur ett lösenord i er organisation behöver se ut.

Du kan också sätta krav för:

• Minsta antal tecken, default är inställt på tio tecken.

• Liten och eller stor bokstav

• Siffror

• Specialtecken som t.ex !@#

• En inställning som gör att de vanligaste lösenorden på internet inte går att välja

Lösenordets livslängd

Hindra samma lösenord igen – bockas i för att aktiveras.

Lösenords livslängd - tvinga användare att byta lösenord efter ett visst antal dagar.

Inloggning

Använd BankID som standardinloggning - Här kan ni välja att använda BankID som standardinloggning, detta påverkar endast nya konton som skapas.

Kopiera personnummer från medarbetare till användare - detta gör så att samtliga aktiva medarbetares personnummer finns inskrivet på kontot för BankID så medarbetarna kan logga in genom BankID.

Använd BankID som standardinloggning (alla användare) - aktivera BankID som standardinloggning för samtliga användare.

Fliken Lön

Välj vilka lönedelar som ska räknas in i den totala lönen.

Lönesätta

Visa enbart återstående utrymme i diagram.

Internationella inställningar

Tillåt etnicitetsanalys.

Välj standard valuta i eran domän. Default är det inställt på SEK.

Fliken Kundinformation

Fliken Single sign-on

Single sign-on är endast tillgängligt och synlig för kunder med paketet Impacter.